0

Er dine nyttårsforsetter også allerede et vagt minne?

Bedre sent enn aldri

 

Søndag, den første januar, en magisk dato for alle som har planlagt alle målene som skal nås i det nye året. Forskning viser at det vanligvis tar minst tre uker å bygge en ny vane. Er dine nyttårsforsetter også allerede et vagt minne?

Vi vet jo alle at det er både gøy og nyttig å lære et nytt språk. Vi vet også at systematikk er nøkkelen til suksess, og at det er bedre å lære 15-20 minutter om dagen enn 3-5 timer en dag. Likevel er det ikke lett for mange å få tid til det i den travle hverdagen.

Løsningen kan være å finne ut hvor mye tid du kan bruke virkelig hver dag hvor du kan fokusere på språktrening og sette et realistisk mål.

 

Hvordan finner du det ut? 
Det er 168 timer i en uke. Du sover 49 timer i uken (7 timer per natt), så har du 119 timer igjen. Trekker du fra en 40 timers arbeidsuke har du fortsatt hele 79 timer igjen. Selvsagt går det med mye tid til andre ting, men mener du på alvor at du ikke kan bruke 2,5 av ukens timer til å lære deg noe nytt?

Begynn å skrive ned absolutt alle dine aktiviteter i en kalender i en hel uke. Du kan bruke hvilken som helst kalender for dette. Det spiller ingen rolle om det er en digital eller en vanlig kalender, eller du kan tegne den selv. Men jeg anbefaler at du lager en ekstra kalender bare for denne uken. Det kan hjelpe deg til å holde din planlegger under kontroll.

ukekalender
ukekalender

ukeplan, rutiner

ukeplan

Etter en uke får du en oversikt over alle ukentlige aktiviteter. Synes du fortsatt at du ikke finner 2,5 av ukens timer til å lære språk?

Noen dødtid? Ja? Flott! Hvorfor ikke bruke den til språklæring. Les en artikel på fransk mens du sitter på toget, hør på spansk musikk mens du jogger eller se på en tysk kanal på YouTube mens du venter på din venn. Bruk dødtiden din til ha det gøy og få mer ut av hverdagen.

Apps som øker din konsentrasjon og produktivitet

Planlegg neste uke: 7 språktreningsøkter x 20 minutter og husk: Ingen kan gå tilbake og lage en ny begynnelse men alle kan begynne i dag og lage en ny start. (Maria Robinson)

Verdt å lese

Laura Vanderkam – 168 Hours: You Have More Time Than You Think

CATCH UP

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *