0

Bli kvitt snakkebarrieren på 1-2-3

#snakkebarrieren

Har du lært tysk, spansk eller engelsk i tre – fem år? Kan du de grammatiske reglene? Er din arbeidsbok feilfri? Knytter det seg i magen bare ved tanken på å stå foran andre og snakke på et annet språk enn morsmål? Ja? Da er du ikke alene. Mange drømmer om å snakke flytende fra første stund, men det er faktisk veldig få som allerede ble kvitt med snakkebarrieren.

Hvorfor er det så vanskelig å bli kvitt med snakkebarrieren når man lærer et nytt språk?

Vi har store forventninger til oss selv og liker ikke å vise svakhet.

Å lære et nytt språk er ikke gjort over natten. Èn ting er å lære seg morsmålet, det skjer nesten av seg selv. Men det er en annen sak å lære seg et helt nytt språk. Alt er nytt, uforståelig og det er mange uvante lyder. Det er som å bli som barn igjen og lære språket på nytt.

Det er lov å innrømme at du er kjempenervøs og gruer deg til å snakke på tysk eller engelsk. Det er greit å vise at du ikke kan det. Det er en del av læringsprosessen. Men det er ikke lurt å unngå det man frykter mest, da forsterkes bare angsten.

Tre tips til deg som ønsker å ta kontroll over situasjonen

  1. Det er viktig å minne seg selv på at det er mulig å gjøre noe med dette.
  2. Ikke utsett det til neste dag, neste uke, neste måned, start i dag. Tren hver dag (lytt først og snakk etterpå). Etter en uke blir du vant til stemmen din. Og den skal ikke lenger høres rart ut  Jo mer du snakker, jo mindre nervøs blir du.
  3. Ta lydopptak/videoopptak av seg selv så ofte som mulig.

4 råd for å jobbe med lydopptak og talesyntese i fremmedspråkopplæring

Slik finner du gleden ved å lære fremmedspråk

CATCH UP

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *