0

Bruk AR og lær fremmedspråk!

 

Pugging og repetisjon av nye gloser kan fort bli en kjedelig oppgave, men det er nødvendig hvis man ønsker å utvide ordforråd. Det finnes mange teknikker, programmer og applikasjoner for å pugge og lære seg gloser og replikker, som f. eks. Duolingo, Fun Easy Learn, Memrise eller Babbel.

Men hva med den gammeldagse gloseboken eller flashcards? Er de ikke lenger gode? Jo, men ikke for alle. Ved hjelp av apps, spill eller andre teknikker kan språkopplæring blir variert, interessant, går ofte raskere og gjør at man ønsker å fortsette læringen. Men det viktigste er at du velger en eller flere metoder som er best for deg, og jobber systematisk.

Jeg synes at bruk av AR (augmented reality) også kan være en bra metode for å gjøre språklæringen mer artig og fengslende.

Utvidet virkelighet (AR) er en teknologi som kombinerer i sanntid den ekte verden med virtuell data, for eksempel ved bruk av grafikk og lyd. Poenget med disse datagenererte elementene er å utvide eller forbedre virkeligheten ved å kunne legge til ekstrainformasjon. Teknikken kan brukes i underholdningsøyemed (Pokemon GO, Arise), men tas også i bruk på stadig nye områder, f. eks. AR i operasjonsrom.

 

Slik bruker du AR i fremmedspråklæring

Jeg skal vise deg hvordan du kan jobbe med temaet mitt drømmehus/mitt rom. Eksempeloppgavene er på tysk (nivå A1-B2).

  1. Last ned applikasjonen IKEA Place eller Design Home
  2. Finn et relativt tomt rom/område og innrede rommet ved hjelp av applikasjonen

 

 

 

3. Finn ut hva tingene på rommet heter på tysk. Du må skrive både entall og flertall, og bruke fargekode: blått for hankjønn (der), rødt for hunkjønn (die), gult for intetkjønn (das). Bruk gjerne en nettbasert ordbok som for eksempel Langenscheidt, PONS, Hueber Online-Wörterbuch eller Heinzelnisse.

 

 

 

For å utvide og repetere ordforråd kan du også bruke Quizlet eller Kahoot! Du kan lage dine egne gloselister eller bruke det som allerede finnes der.

 

Repeter eller lær nye ord innenfor temaet mitt drømmehus

Möbel und Einrichtung, Wo wohnen die Leute?, Räume im Haus, Elektrische Geräte zu Hause

 

Test deg selv! 

Til slutt ønsker jeg at du prøver å løse noen av de følgende oppgavene. Skriv gjerne løsningen i kommentarfeltet.

  1. Installer HP Reveal (tidligere Aurasma)
  2. Følge CatchUpNo på HP Reveal (How to follow a channel)
  3. Skann trigger image

 

 

 

 

 

 

 

 

CATCH UP

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *